<

У Польщі перша смерть від коронавірусу: країна оголошує стан епідемічної загрози

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:07 | 12.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

57-річна жінка стала першою жертвою нового коронавірусу у сусідній Польщі.

Як пише Європейська правда з посиланням на TVN 24, про це повідомив на пресконференції 12-го березня заступник міського голови Познані.

За його словами, пацієнтка була першою людиною, в якої виявили вірус у Великопольському воєводстві, центром якого є Познань. Жінка перебувала в інфекційному відділенні багатопрофільної міської лікарні.

Її стан був важким від початку: пацієнтка мала симптоми дуже важкої клінічної пневмонії та була підключена до апарату штучної вентиляції легень і впала у фармакологічну кому.

Відомо, що жінка останнім часом не була за кордоном. За попередніми висновками, кілька днів тому вона мала контакт з людиною, яка повернулася з Італії.

Станом на 16:00 у Польщі підтверджено 49 випадків коронавірусу по всій країні.

Влада Польщі готується оголосити стан епідемічної загрози через пандемію коронавірусу. Про це на пресконференції 12-го березня заявив міністр охорони здоров’я країни Лукаш Шумовський, пише Європейська правда з посиланням на Onet.pl.

ВООЗ вчора оголосила пандемію. Сьогодні буде видано розпорядження міністра охорони здоров’я щодо запровадження в Польщі стану епідеміологічної загрози”, – сказав Шумовський.

За його словами, це означає можливість обмеження конкретних способів пересування чи використання певних продуктів. Також можуть бути заборонені масові шоу і зібрання.

“Я звертаюсь до молоді. Це не вільний час, не час для вечірок чи для розваг у клубах. Вірус може забрати слабших людей, тому не варто його недооцінювати, треба залишатися ізольованими. Це єдина форма, яка може захистити суспільство”, – підкреслив міністр.

“Звертаюсь до всіх: час залишатися вдома, щоб не виходити без потреби навіть до магазинів. У черзі ми можемо заразитися чи заразити когось у натовпі”, – додав він.

Польська влада очікує збільшення напливу хворих найближчим часом і підготувала 19 лікарень для прийому хворих з коронавірусом.

“Все вказує на те, що наступного тижня у нас буде 100 пацієнтів, а потім 1000. Все залежить від того, наскільки відповідально ми поводимось”, – сказав Шумовський.

Міністр також запевнив, що “ніхто не планує закривати місця у Польщі і забороняти рух”.

Нагадаємо, 11-го березня у Любліні вперше виявили інфікування коронавірусом.

Поляки ввели додатковий санітарний контроль на наземних кордонах. Польські прикордонники вимірюють температуру і збирають деталізовану інформацію про мандрівників, які мусять заповнити спеціальний формуляр англійською чи польською мовою.




коментарів: 3
  1. От привчили нас, українців терпіти незручності і не цінувати свою мову. Та якби поляку дали на кордоні для заповнення анкету, або українською, або російською мовою, то там кіпішу було б на цілу митницю, а наші тихенько перекладають і мовчать…

    • Якби,якби…бери палатку,плакат,і на митницю протестувати,а там диви і люди підтянуться,може.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок