<

У Німеччині розпочинаються найбільші авіаційні навчання в історії НАТО

07:10 | 13.06.2023 / Новини / , , /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

12-го червня у Німеччині стартують авіаційні навчання Air Defender 23 — найбільші в історії Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Про це повідомляє Bloomberg, пише Суспільне.

У навчаннях візьмуть участь понад 20 країн-партнерів і близько 250 літаків, серед яких американські F-35, нідерландські Lockheed Martin, системи АВАКС, а також транспортні перевізники ВПС Японії.

Операція Air Defender 23 проходитиме на чотирьох об’єктах у Німеччині, а також на одному об’єкті у Нідерландах та на одному у Чехії.

Як пише Bloomberg, навчання мають на меті перевірити здатність військово-повітряних сил реагувати на кризу в Європі на тлі посилення напруженості у відносинах з Росією.

Авіаційні тренування триватимуть до 23-го червня. Райони навчань будуть використовуватися лише до чотирьох годин на день у різний час і у цей період дані ділянки повітряного простору будуть закриті для цивільних авіарейсів.

Раніше зазначалось, що хоча навчання планувалися протягом кількох років, повномасштабне вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року змусило НАТО серйозно підготуватися до можливості нападу на свою територію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота