<

У Німеччині фермери розпочали масштабну акцію протесту

10:31 | 9.01.2024 / Новини / /
Перегляди
300
/ 1 коментар

Німецькі фермери розпочали 8-го січня загальнонаціональну акцію протесту, яка триватиме тиждень і завершиться запланованим на 15-те січня великим мітингом перед Бранденбурзькими воротами в Берліні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ще з вечора неділі, 7-го січня, в багатьох містах по всій Німеччині зібралися тисячі аграріїв на своїх тракторах та іншій техніці. У понеділок зранку вони перекрили рух транспорту на численних вулицях, виїзди на автобани в різних федеральних землях, подекуди – місця для паркування перед супермаркетами та навіть АЗС. Це призвело до порушення руху не тільки автомобільного, але й подекуди громадського транспорту.

Фермери просять зрозуміти їх – вони відстоюють інтереси багатьох родин, які живуть сільським господарством.

«Вони (влада) позбавляють сільське господарство його майбутньої життєздатності. Насамперед ми ставимо під загрозу безпечне постачання вітчизняного високоякісного продовольства», – заявив лідер асоціації фермерів Йоахім Руквід. Він із однодумцями протестують проти політики федерального уряду, зокрема, планів скорочення субсидій в агросекторі.

При цьому самі організатори акцій та політики застерігають від використання мирних протестів в інтересах різних радикальних груп.

Фермерські протести за традицією проходять у цей час, напередодні Представницької сільськогосподарської виставки «Зелений тиждень», яка відкриється цього року в Берліні 19-го січня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа