<

“У нас закінчується терпіння!”- ковельські активісти приїхали за вирішенням проблеми з ветсанзаводом у Луцьк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:22 | 29.03.2017 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Майже 30 активістів у Волинській обласній державній адміністрації вимагають прийняти жорсткі міри щодо роботи Ковельського ветсанзаводу.

Представник активістів Дмитро Квітень зазначив, що Ковельську філію “Укрветсанзаводу” необхідно ліквідувати або вжити необхідних заходів на підприємстві.

Міський голова Олег Кіндер повідомив, що проблема стосується не лише Ковельського та Камінь-Каширського району, а й населених пунктів Республіки Білорусь, адже стоки із відходами витікають в ріку Турію та Дніпро і забруднюють навколишнє середовище.

“Міська рада не може впливати на державне підприємство, адже ним повинні опікуватися саме на державному рівні. Закривати ветсанзавод теж не можна, бо таким чином лише передамо вирішення проблеми на місцеву владу, а ми не маємо коштів на утримання!”, – повідомив міський голова Ковеля.

Він зазначив, що “це не місцева, а національна проблема”. Олег Кіндер наголосив також, що у відповіді Волинської ОДА від 16.05.2016 року за даними певних контролюючих служб екологічної проблеми не виявлено, однак люди скаржаться на неприємні запахи в повітрі та погане самопочуття.

29-го березня у приміщенні Волинської ОДА під час профільної комісії заслухані пропозиції активістів, міської влади та представників Ковельського ветсанзаводу щодо даної проблеми. Про результати комісії інтернет-видання “БУГ” повідомить згодом.

Навколо проблеми забруднення навколишнього середовища об’єднались місцеві жителі, громадські активісти, волонтери.

Журналісти нашого видання разом з представниками місцевого активу виїхали за адресою розміщення ветсанзаводу та пересвідчились – відходи не утилізують. Трупи тварин знаходяться на території підприємства під “відкритим небом”, хоча після того, як активісти привернули увагу ЗМІ, значну частину туш присипали піском.

Таке недбальство може призвести до потенційної небезпеки і настання надзвичайних подій, адже відразу за парканом заводу знаходяться поля, які обробляють тутешні жителі. До перших будинків від заводу близько 450 метрів, а на окраїнах міста немає централізованого водопостачання, лише індивідуальні свердловини.

Активісти Ковельщини вимагають:

  • зупинити постачання сировини,
  • ліквідувати скотомогильники,
  • утилізувати всю наявну сировину,
  • розробити проект нового заводу,з дотриманням усіх правових та ветермнарно-санітарних норм.




коментарів: 2
  1. А чи не можна продавати кістки для собак просто із забійного цеху? По 1 грн. за кг? Люди виметуть усе, ще й у чергу ставати будуть. Суха кістка, яку не здолав собака, ніякої загрози довкіллю не несе. Її можна спалити,а попелом удобрити город. Це ж органіка горітиме, а не хімія! А у нас така картина: кості виносять на причеп, літом жара, ті кості там знаходяться кілька днів а то і довше. Їх клюють ворони, вночі прибігають голодні собаки і розносять все це, що уже нестерпно смердить, на велику відстань. Після цього ці кості везуть на ветсанзавод.Від тієї машини смердить страшенно! Витрати на пальне, на утилізацію і на інші дії, звичайно, немалі. Якби кості продавали для собак, вони були б ситі і сиділи дома, а не бродили у пошуках їжі і не створювали б проблем для міста. Доцільність ветсанзаводу відпала б сама по собі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок
20 Травня, Понеділок