<

У Москві при посадці в «Шереметьєво» загорівся літак: загинула 41 людина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:50 | 6.05.2019 / Новини / /
Перегляди
10
/ коментарі 22

Пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, загорівся при аварійній посадці в аеропорту Шереметьєво в Москві.

Про це повідомили ТАСС у неділю в екстрених службах, – пише УП.

Із 78 осіб, які перебували на борту Superjet-100, який здійснив аварійну посадку у московському аеропорту “Шереметьєво”, загинула 41 людина, включно з одним членом екіпажу.

Про це повідомляє “Интерфакс” з посиланням на представника Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олену Марковську.

“Загинула 41 особа”, – сказала Марковська журналістам.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в “Шереметьєво” завершені.

“На даний момент завершені аварійно-рятувальні роботи. Служби аеропорту почали проводити заходи по буксируванню повітряного судна і ліквідації наслідків події”, – повідомили “Интерфаксу” в прес-службі аеропорту.

Джерело агентства повідомило, що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в “Шереметьєво”, стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

“За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні”, – сказав співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник “Аерофлоту” Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами. “Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд”, – сказав Фетисов в ефірі телеканалу “Россия 24”.

https://youtu.be/bxIjpFy2rBM




коментарів: 22
  1. саме страшне те що люди які сиділи спереду ближче до виходу спасали свої чемодани та речі з полиць замість того щоб не спричиняти затор та швидше дозволити вибратися тим що сиділи у хвості , там кожна секунда була дорога…

      • Боїнг принаймні признав факт несправності. А москалі як завжди будуть морозитись і звинувачувати всіх оточуючих. А причина проста: рукодупість конструкторів(воно і не дивно, так як всі грамоті давно виїхали з тієї кут камери)

        • Боинг признав… Краще б вони шаровари шили. Принаймні від неправильно пошитих шаровар не гинуть люди.

          • Краще б вони шаровари шили. Принаймні від неправильно пошитих шаровар не гинуть люди.

        • а ближче ? пошукай приклади шароварності головного мозгу.. підказую – антонов, припортовий, шахти.. ой, ну замучуюсь переліковувати

          • Ти поводишся як москаль. Замість того щоб визнати свою вину, звинувачуєш інших. Перечитай статтю ще раз, а то ти забув про що вона. Памятай, що визнання своїх помилок це признак інтелекту. Хоча про що я, москаль та інтелект це антоніми.

          • ніхто тебе не звинувачуе, це так природа постаралась, а до неї які
            претензіі ? може на той момент смежники мозок не поставили…

  2. Наведу події з SSJ 100 тільки за останній рік:
    Квітень 2019: виліт рейсу SU тисячі триста п’ятьдесят-один Воронеж-Москва відкладений майже на одинадцяту годину через технічний збій.
    Березень 2019: в Шереметьєво Sukhoi Superjet 100 компанії «Аерофлот» здійснив екстрену посадку через тріснуте лобове скло.
    Лютий 2019: Лайнер SuperJet 100, що здійснював рейс з Тюмені, після приземлення в столичному аеропорту Домодєдово зачепив крилом ліхтарний стовп.
    Жовтень 2018: Літак Sukhoi Superjet 100 авіакомпанії «Аерофлот», який прямував з Москви в Ханти-Мансійськ, повернувся в Шереметьєво з технічних причин. За попередніми даними, у літака спрацював датчик невипуску стійки шасі.
    Жовтень 2018: літак Sukhoi Superjet 100 викотився за межі злітно-посадочної смуги в Якутії.
    Липень 2018: випробувальний Літак Sukhoi Superjet 100 приземлився без стійки шасі в підмосковному Раменському.
    Червень 2018: літак Superjet 100, який прямував з Іркутська в Санкт-Петербург, здійснив аварійну посадку в аеропорту Барнаула. За попередніми даними, можливою причиною інциденту стало помилкове спрацьовування пожежної сигналізації на борту.
    Крім того, як відзначала раніше газета «Ведомости», багато Superjet не можуть літати через передчасних поломок двигуна – комплектуючі виходять з ладу швидше, ніж обіцяє виробник.

    • А нема по боїнгу таких великих косяків, бо в їх проектуванні москалі участі не беруть.

      • Ви краще переймайтесь українським літакобудуванням,підприємство Антонов в занепаді,пішло в круте піке з 2015 року,в ангарах стоять незібрані фюзеляжі АН 158,бо немає запчастин які раніше поставлялися із Росії,а закордонні в рази дорожчі,спеціалісти,академіки повтікали до сусідів та за кордон,згадайте ще коли будувався літак Мрія,на якому люблять спекулювати “патріотичні” депутати,треба вийняти колоду з ока,а потім статистикою займатись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок