<

У Москві на марш пам’яті Бориса Нємцова вийшли 22 тисячі осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 1.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

29-го лютого в столиці РФ Москві та інших російських містах пройшли марші пам’яті Бориса Нємцова, приурочені до п’ятої річниці вбивства опозиційного політика. Цього року учасники ходи також виступили проти змін у Конституції РФ.

У Москві хода узгоджена з владою з кількістю учасників до 30 тисяч людей, почалася о 14-й годині за московським часом, – інформує УНІАН.

“До 14:40 на територію заходу #МаршНємцова пройшли 22,3 тисячі учасників. Ще 200 учасників, які запізнилися, виявилися відсічені поліцейською огорожею перед рамками”, – повідомили в проекті “Білий лічильник”.

МВС РФ повідомляє про 10,5 тисяч учасників, передає Бі-бі-сі. У 2019-му році на марш прийшли 10,8 тисячі осіб, за оцінками “Білого лічильника”, і 6 тисяч протестувальників, за версією МВС.

Марш пройшов по маршруту від Страсного бульвару до проспекту Академіка Сахарова, і потім – до перетину з Садовим кільцем. В голові першої колони було розтягнуто банер з написом “Замовник вбивства повинен сидіти”.

У Петербурзі хода пам’яті Нємцова була погоджена лише два дні тому. До цього влада двічі відмовляла активістам у проведенні акції в центрі міста. Хода від станції метро “Горьковська” завершилася на Троїцькій площі.

Після неї учасники почали траурну акцію біля Соловецького каменю. На акцію прийшло близько півтори тисячі осіб. За даними “ОВС-Інфо”, затримано шість осіб, серед них член руху “Чайний клуб” Артем Владіміров.

Він тримав плакат з написом “Я знаю, хто замовив! А ви?”. Близько 13:30 за місцевим часом поліція оголосила, що захід закінчено і погрозила почати затримання, якщо натовп не розійдеться.

У Єкатеринбурзі вході та мітингу взяли участь кілька сотень людей. У Владивостоці учасники влаштували одиночні пікети, поліція затримала кілька людей.

Видання “Сибір.Реалії” повідомило, що представники МВС з самого початку намагалися не допустити проведення акції та підходили розмовляти з кожним, у кого в руках були плакати.

Новосибірська влада не погодила ходу, тому кілька десятків людей, які зібралися в центрі міста, пішли за складеним маршрутом з квітами, але без плакатів. В Іркутську на узгоджену акцію також прийшли кілька десятків людей.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок
12 Травня, Неділя