<

У Міноборони заявили про розірвання договорів, укладених з компаніями Гринкевичів

17:33 | 9.01.2024 / Новини / /
Перегляди
168
/ 1 коментар

Після публікації у ЗМІ інформації про можливу протиправну діяльність львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — одного з найбільших постачальників Міноборони — міністерство вирішило розірвати укладені угоди.

Про це заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко на пресконференції в «Інтерфакс-Україна», пише Громадське.

«Яка позиція Міноборони щодо “кейсу Гринкевичів”? Позиція така: після публікації статті […] Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», — сказав Половенко.

Що передувало?

Львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича наприкінці грудня 2023 року затримали за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю ДБР. Як зазначається, гроші пропонувалися за допомогу з поверненням майна підконтрольних Гринкевичу компаній, вилученого під час розслідування кримінального провадження.

Зазначимо, правоохоронці наразі розслідують справу про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. У межах цієї справи слідчі встановили, що компанії виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень.

Але низку контрактів виконали не повністю, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. За даними слідства, це призвело до зриву постачання та збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень.

Окрім того, видання «Наші гроші» писало, що компанія сина Ігоря Гринкевича, Романа, виграла тендер на будівництво Центру безпеки громадян від Львівської ОВА за 33 мільйони гривень. За даними журналістів-розслідувачів, вартість низки будівельних матеріалів у 1,5 раза перевищує ринкові. До цього компанія Гринкевича-молодшого виконувала роботи для Житомирської ОДА та виграла тендер на реконструкцію школи у селі Черниця на Львівщині.

Журналіст Євген Плінський також заявив, що Роман Гринкевич заручений із художницею Софією Морозюк, а роботи нареченої стали певним і«нвестиційним проєктом»: «Зароблені на корупційних підрядах Міноборони гроші Рома тупо вкладав в Соню […] Замість дронів для ЗСУ — купувались годинники, замість тепловізорів — прикраси Cartier, замість пікапів — нові тачки для нареченої».

Сама дівчина заперечила інформацію про подарунки.

«Якщо звинувачення на адресу Романа, що були вкрадені державні кошти для ЗСУ, виявляться правдою (я не хочу в це вірити) — то ми не зможемо бути разом».




один коментар
  1. а соня ше та соска.
    “якшо – то ми не будемо разом…”
    дурбемцало шлюшне!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя