<

У Міноборони пояснили, чи обов’язково створювати кабінет військовозобов’язаного

18:42 | 12.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
155
/ Коментарі відсутні

Електронний кабінет військовозобов’язаного можна створювати за бажанням, і карати за його відсутність не будуть.

Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в етері «Радіо Свобода», пише Громадське.

«Але реєструватися там людина може за бажанням, тобто це не буде якоюсь примусовою мірою, яка якимось чином карається», — сказав він.

За словами Лазуткіна, електронний кабінет військовозобов’язаного це зручний сервіс, який дасть змогу оновлювати дані про себе, не навідуючись у ТЦК та СП.

«Не всі люди в принципі люблять з’являтися в таких офіційних установах. А дистанційно, зі смартфона це можна буде зробити доволі легко»,— додав речник оборонного відомства.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних, прив’язаного до єдиного реєстру виборців. 

Так, закон передбачає:

  • удосконалення реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, зокрема, в частині налагодження взаємодії між реєстрами, використання даних щодо військового обліку тощо;
  • запровадження можливості створення і використання цифрового військового-облікового документа (сертифікату);
  • створення реєстру військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту, який забезпечить надання онлайн-послуг військовослужбовцям;
  • створення порталу електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Наприклад, з’явиться можливість надання статусу УБД онлайн, офлайн та автоматично при наявності необхідних даних у системі. 

Окрім того, закон посилює кіберзахист та право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок