<

У Міноборони хочуть реформувати ТЦК: розповіли, що хочуть змінити

21:12 | 2.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
641
/ Коментарі відсутні

Міністерство оборони розробило концепцію реформи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Як повідомляє Forbes, концепцію реформи розробили ще у червні 2023-го.

«Ми найняли бізнес-аналітиків у червні, ще до скандалу з одеським військкомом, щоб створити концепцію реформи», – сказав виданню один із колишніх топпосадовців Міноборони.

У той же час із ідеєю прийшла Мінцифри, яка хотіла розвʼязати свою задачу з мобілізацією операторів дронів для проєкту «Армія дронів», – додав він.

Концепцією реформи займалася попередня команда Міноборони. Результат їхньої роботи – презентація на 16 аркушів із детальними проблемами ТЦК і способом їх вирішення, яка є в розпорядженні Forbes.

Концепція реформи ТЦК передбачає зміни в способі обліку військовозобов’язаних, попередньому відборі військових, оповіщенні, призові за мобілізацією та ще чотирьох складових. Критерії оцінки: захист прав і свобод у процесі мобілізації, справедливість, якість, кількість та протидія корупції.

Зі зміною команди реформа продовжилася, сказав співробітник Міноборони на правах анонімності, який ознайомлений із темою, але не уповноважений коментувати її публічно.

У концепції реформи перераховуються проблеми із попереднім відбором військових – ручна обробка даних і формальні критерії. Автори пропонують автоматизувати відбір та створити систему рекрутингу. Останнє передбачає вебпортал з вакансіями та цивільні рекрутингові агенції з підбору.

Зазначається, що анонсована очільником Мінцифри Михайлом Федоровим смартмобілізація перегукується з ідеями Міноборони щодо відбору військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця