<

У МАГАТЕ зафіксували кілька вибухів біля Хмельницької АЕС

10:05 | 30.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
305
/ коментарів 5

Експерти МАГАТЕ, які здійснюють моніторинг безпекової ситуації на атомних станціях в Україні, повідомляють, що поблизу Хмельницької АЕС минулої ночі пролунало кілька вибухів.

Про це пише Укрінформ.

«У Західній Україні група МАГАТЕ, яка спостерігає за ситуацією на Хмельницькій атомній електростанції, повідомила, що, перебуваючи у своїх приміщеннях, чула минулої ночі протягом 20 хвилин кілька вибухів у безпосередній близькості», – зазначили в агентстві.

Станція не постраждала безпосередньо, але інцидент показав: поки триває війна, усі АЕС України залишаються в небезпеці, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

«Весь світ переважно зосереджений – і це справедливо – на цілком реальних небезпеках, з якими стикається Запорізька АЕС… оскільки вона розташована на передовій, – зазначив Гроссі, маючи на увазі, що ця станція окупована російськими військами. – Але вчорашня подія нагадує про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, яким потенційно теж загрожують ракетні та інші атаки».

Зі слів очільника МАГАТЕ, усі ядерні об’єкти України залишаються уразливими: або безпосередньо з огляду на ймовірні влучання ракет, або побічно – якщо буде порушено їх електропостачання.




коментарів: 5
    • може бо світу вигідно цього не робити? а шо йому на нас наплювати – це, надіюсь, для тебе не новина?

    • як саме вони це мають зробити? твої рекомендації. А вже заодно і пн.корею і китай, щоб не допомагали руским

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця