<

У Луцьку з бульдозером примусово зносили Старий ринок: понищили кіоски, троє людей постраждали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 5.02.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

4-го лютого близько 23:00 на Старому ринку у Луцьку за рішенням міської ради примусово зносили старий ринок, підприємці були проти.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волині.

Так, близько 23 години на лінію 102 служби поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкоджують торговельні контейнери та зносять ринок.

На місці правоохоронці встановили що на виконання рішення Луцької міської ради співробітники муніципальної варти за допомогою спецтехніки розпочали демонтаж торговельних споруд. Під час цього було пошкоджено декілька торговельних кіосків. Протестувальники перекрили рух спецтехніки. Демонтаж торговельних кіосків зупинено. 

Троє осіб звернулися по допомогу до медиків, один з них є співробітником муніципальної варти. Слідчі перевіряють обставини отримання тілесних ушкоджень учасниками події для належної правової кваліфікації.

Як зазначає Волиньпост, пізно ввечері на Старий ринок з’їхалося багато поліції, рятувальники. Один із бульдозерів, яких усього було два, розтрощив крайній контейнер. Після того, як до бульдозера збіглося чимало підприємців, він поїхав з ринку.

Людей зійшлося декілька сотень, рух вулицею Глушець перекрили. Підприємці оточили усю важку техніку, яка була на ринку, аби унеможливити подальше знесення контейнерів.

За попередньою інформацією, 15 людей із тих, хто зносив споруди на ринку, затримали і доставили у міськвідділ. Декого з людей забрала швидка.

Один з грейдерів застряг між рядами ринку, біля нього постійно чергувала частина підприємців ринку.

Крім того, на ринок прибув очільник поліції Волині Петро Шпига та керівник Волинської ОДА Юрій Погуляйко, вони оглянули знищені споруди та поспілкувалися з підприємцями.

Базарники зауважили, що ті підприємці, чиї контейнери пошкодили, були готові переїхати на Новий ринок добровільно. Натомість тепер, за словами базарників, – переїжджати ніхто не буде.

Начальник поліції області Петро Шпига зазначив, що усім діям нададуть правову оцінку. Людям пообіцяли, що до ранку 5 лютого ніхто демонтувати ринок не буде.

“Якщо я вас не захищу, я піду з посади”, – сказав Петро Шпига і додав, що діятиме виключно в рамках закону.

Підприємці ж вимагали покарати винних та звільнити очільницю департаменту муніципальної варти Юлію Сиротинську.

На місці працюють поліцейські. Рух транспорту по вулиці Глушець поліцією частково обмежений.

Слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України. 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця