<

У Луцьку чоловік викликав поліцію, бо йому не заплатили за макулатуру. Однак отримав штраф

21:32 | 30.07.2023 / Новини / /
Перегляди
15132
/ коментарі 3

У Луцьку чоловік поскаржився поліціянтам, що йому не заплатили за здану макулатуру. Ті ж його оштрафували на 3400 гривень за нібито неправдивий виклик. Зрештою, чоловік звернувся до суду, який скасував штраф та визнав дії поліції грубим порушенням.

Про це йдеться в рішенні Луцького міськрайонного суду Волинської області, повідомляє Громадське.

Позивач зателефонував поліції та повідомив, що йому не сплатили кошти за здану макулатуру, хоча правоохоронці стверджують, що такої події не було. Суд встановив, що 9 червня лейтенант поліції справді виписав позивачу штраф у розмірі 3400 гривень, аргументуючи це тим, що чоловік «здійснив завідомо неправдивий виклик поліції».

Суд ознайомився з відеозаписом із нагрудного відеореєстратора лейтенанта поліції, де правоохоронець виписує штраф чоловікові, після чого разом із колегою прямує до службової автівки та залишає місце події.

На думку суду, такі дії патрульного поліціянта є грубим порушенням процедури розгляду справи про адміністративне правопорушення. Правоохоронці не забезпечили належний розгляд справи, можливість захисту обвинуваченого та не винесли рішення й не ознайомили обвинуваченого з ним у його ж присутності.

Тому суд постановив задовольнити позов чоловіка та скасувати постанову поліціянтів про накладення штрафу.

Окрім того, суд вирішив стягнути з Управління патрульної поліції у Волинській області судовий збір у розмірі 536 гривень. Рішення ще може бути оскаржене апеляцією.




коментарів: 3
  1. В мене був випадок пару місяців тому. До мене доколупався “бізнесмен”! Що типу я йому вже років так з 5ть винен 250 грн. Та ще накинувся на мене з кулаками бо думав він крупніше від мене тая трохі п’яніший від нього. Ну коли получив по дурний балці викликав на мене поліціянтів. І шо ви думаєте?на мене завели справу за побиття дядька п то шо він відкрито признався що напав на мене бо хотів забрати в мене гроші… Ну щось таке..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок