<

У Локачинському районі селяни самостійно і за власний кошт відремонтували дорогу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 15.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У Локачинському районі люди самостійно відремонтували дорогу. Селяни розкинули вручну 120 тонн матеріалу та витратили 41 тисячу гривень.

Вулиця Колгоспна в Козлові з’явилась ще у 80-х роках, – передає Район.in.ua.

Вона невеличка, але компактна. По обидва боки тут вишикувались 16 будинків, більшість з яких є «колгоспними». За словами місцевих мешканців, у ті часи керівництво колективного господарства обіцяло невдовзі й про асфальтне покриття на їх вулиці подбати. Але разом із занепадом колгоспу обіцянка й собі лопнула, як мильна булька на воді, залишивши жителів сам на сам із проблемною дорогою.

З ініціативи Леоніда Аршуліка і вирішили жителі Колгоспної рятувати ситуацію власними силами. Правда, перед тим ще до сільського голови зверталися. Почувши відповідь, що «коштів у сільській раді немає на таку потребу», спланували все ретельно і, як то кажуть, гайда до роботи.

Рушійною силою затіяної справи стали мешканці, котрі мають власний транспорт: сім’ї Валерія Яковука, Леоніда Аршуліка, Сергія Петрицького, Юрія Будницького, Володимира Свиріпи.

Бо що з того, що техніка є в господарстві, коли через бездоріжжя все одно з подвір’я не виїдеш. Сюди і «швидка» не могла в разі потреби заїхати. Чи то дров, наприклад, чи жому або сіна привезти – як хоч добирайся… На добровільно здані кошти придбали щебінь, відсів, сухий асфальт в необхідній кількості та ось, як бачите, маємо вже результат. Тепер вулицю можна перейти і в тапочках, а не в чоботах, як завжди, – каже Юрій Будницький.

А напрацюватися прийшлося добряче: окрім клопотів з вирішення організаційних питань, більше 120 тонн матеріалу їм довелось розкидати вручну, вимощуючи дорогу протяжністю майже 400 метрів. Правда, одного дня таку роботу полегшила техніка.

Вибоїн на Колгоспній у Козлові нині немає. По старанно вимощеній дорозі, на яку селяни зуміли витратити лиш сорок одну тисячу гривень, без проблем їздять машини, катаються на велосипедах діти, гуляють мами з малечею. І ходити цією вулицею тепер дійсно можна в капцях.




коментарів: 2
  1. добре, шо кляті комуняки не встигли заасфальтувати, бо зараз 41 тищ не вистачило б… а так рік поїздять…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок