<

У Києві жінка поглумилась над могилами військових Да Вінчі, Джуса та Петриченка: її затримали

16:45 | 20.06.2024 / Новини / /
Перегляди
359
/ коментарі 2

У Києві на Аскольдовій могилі у ніч на 20-те червня невідомі пошкодили могили загиблих військових Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, Павла Петриченка та Андрія «Джуса» Пільщикова.

Про це у соцмережі Х повідомила військовослужбовиця Аліна Михайлова, пише УП. Життя.

Вона опублікувала ролик, у якому говорить, що вандали побили портрети та розмалювали прапори на могилах загиблих, а також пошкодили лампадки.

Михайлова додала, що родини та друзі відновлять місця поховань.

Як повідомили у поліції Києва, правоохоронці затримали 60-річну жінку, яка сплюндрувала могили військових. За фактом наруги відкрито кримінальну справу, вандалці загрожує тюремне ув′язнення.

Інформація про подію надійшла до столичної поліції сьогодні від охоронця парку “Аскольдова могила”. За його інформацією, невідома жінка пошкодила портрети полеглих військовослужбовців, побила лампадки на могилах та вирвала квіти.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі” воював у складі добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. Був бійцем 67-ої окремої бригади, командиром батальйону. З 2014 року став на захист України. Загинув у бою під Бахмутом у березні 2023 року.

Андрій Пільщиков з позивним “Джус” – український військовий льотчик. Загинув унаслідок авіатрощі у серпні 2023 року на Житомирщині.

Павло Петриченко – громадський активіст, сержант окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Боєць загинув 15-го квітня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Лише день не дожив до свого 32-го дня народження.




коментарів: 2
    • І в Володимирі, і в Нововолинську , і в Зимному такої нечисті вистачає, не тільки в Іваничах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Червня, Субота
28 Червня, П’ятниця