<

На фронті загинув військовий та активіст Павло Петриченко

09:33 | 16.04.2024 / Новини / /
Перегляди
262
/ 1 коментар

Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув сержант 59 окремої мотопіхотної бригади та активіст Павло Петриченко, автор петиції про обмеження онлайн-казино для військовослужбовців під час воєнного стану.

Про це повідомила його сестра Марина, – передає Громадське.

Вона зазначила, що про місце та час прощання повідомить пізніше, і попросила не турбувати родину.

Павло Петриченко був громадським активістом, зокрема належав до засновників руху «Хто замовив Катю Гандзюк?» Брав участь у багатьох акціях та ініціативах. Також працював проєктним менеджером у Фонді Сергія Притули та очолював штаб майбутньої партії Притули, про створення якої так і не оголосили через початок повномасштабного вторгнення.

У березні він створив петицію із закликом обмежити гральний бізнес. Петриченко пояснював, що військовослужбовці, які вже третій рік перебувають на фронті в стресових умовах, є особливо психологічно вразливими. Тому для багатьох із них азартні ігри стають єдиним способом упоратися зі стресом і, як наслідок, швидко викликають дофамінову залежність та послаблюють самоконтроль.

Менш як за чотири години петиція набрала 25 тисяч необхідних голосів. Президент Володимир Зеленський розглянув її та доручив відповідним органам зібрати дані про те, чи поширена залежність від азартних ігор серед військових.




один коментар
  1. Царство Небесне, Вічна Світла Пам’ять і Вічна Шана Герою-Захиснику , мужньо боронившому Україну і всіх нас від страшної нечисті … Щирі співчуття родичам і побратимам…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок