<

У Києві попрощалися зі співачкою Ніною Матвієнко

16:09 | 11.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
370
/ Коментарі відсутні

У столиці в Національній філармонії відбулося прощання зі співачкою та народною артисткою України Ніною Матвієнко. Вона померла 8-го жовтня у віці 75 років.

Про це пише Громадське.

Людей було багато: стояли від філармонії аж до зупинки «Європейська площа» (понад 200 метрів). На прощання прийшли донька Ніни Антоніна Матвієнко разом з чоловіком Арсеном Мірзояном.

Тоня розповіла, що її мати виховала та прищепила їй любов до всього українського. На церемонії прощання виступав Національний хор імені Григорія Верьовки, у якому свого часу працювала Ніна Матвієнко.

Зокрема попрощатися прийшла дівчина Тетяна, координаторка музичних проєктів.

Вона знала Ніну особисто, познайомилися на музичному дитячому конкурсі «Зоряний янгол» 4 роки тому, де артистка була суддею. Ніна була їй як мама, зізналася дівчина. І додала, що їй досі не віриться, що співачки не стало. Востаннє бачила Ніну в реанімації в четвер, 5-го жовтня.

«Я дуже хотів її побачити наживо, але на превеликий жаль, вже сподіваюсь, що зараз побачу її на прощанні. Це була дуже велика людина для нашої країни», — розповів студент, який теж прийшов на церемонію.

Він додав, що дуже любив слухати пісні Ніни й подякував Богу, який «обдарував нашу землю такою квіткою».

Ніні 10-го жовтня мало б виповнитися 76 років. Про смерть артистки повідомила її донька Тоня Матвієнко 8-го жовтня. Тоді вона не уточнила жодних подробиць про те, як і коли саме це сталося.

Більше про життя співачки

Ніна Матвієнко народилася 10-го жовтня 1947 року в селі Неділище Житомирської області. Була відома, зокрема, виконанням народних пісень, а також участю в телеспектаклях і радіовиставах.

У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, а в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Співачка вела активну концертно-гастрольну діяльність ще з 1967 року. Народна артистка брала участь у Помаранчевій революції та Євромайдані.

У 2017 році Матвієнко в одному зі своїх інтерв’ю заявила, що не їздила до бійців на Донбас і назвала війну росії проти України «братовбивчою». Весною 2022 року співачка підтримувала українських захисників та казала, що дуже хотіла б побачити перемогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа