<

У Києві мітингують проти скандальних закупівель під час війни

13:16 | 16.09.2023 / Новини / /
Перегляди
352
/ коментарі 2

16-го вересня під стінами Київської міської державної адміністрації зібралися мітингувальники, які вимагають від столичної влади закласти в бюджет на наступний рік більше коштів на потреби військових. Будівлю облили фарбою.

Організатори анонсували цю акцію ще 11-го вересня, пише Громадське.

Вони прив’язали мітинг до голосування Київради за бюджет на 2024 рік, яке відбудеться в жовтні. Вимагають направити кошти на потреби армії, а не на «найновішу бруківку й найкращі клумби».

Кілька десятків мітингувальників вишикувалися рядами під стінами адміністрації з українськими прапорами та плакатами. Вони вигукували «Гроші на ЗСУ».

Один з учасників акції розповів журналістам, що вийшов на мітинг, аби нагадати владі Києва: «потрібно виділяти кошти на Збройні сили в першу чергу, а не витрачати на ті речі, які можуть бути реалізовані після перемоги».

Активіст Роман на знак протесту вирішив розлити червону фарбу на табличку «КМДА». Його затримали і вручили два адміністративні протоколи, як розповів сам активіст.

Подібні акції з вимогою до місцевої влади спрямувати більше коштів на армію відбулися і в інших містах України. Наприклад, напередодні кілька десятків людей зібралися під стінами міської ради Тернополя з вимогою збільшити фінансування оборони з місцевого бюджету до 15%.

А в Одесі люди вже протягом трьох тижнів люди виходять на протести з вимогою виділяти гроші на армію, а не ремонт суду. Учасники акції виступають проти багатомільйонних тендерів, які міськрада проводить під час повномасштабної війни.




коментарів: 2
  1. В Володимирі теж була така акція ,закінчилася двома затриманнями пікетувальників .Поліція при захисті влади не спить .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця