<

У Києві пройшов марш жінок за рівність прав і проти насильства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:07 | 8.03.2021 / Новини / , /
Перегляди
12
/ коментарів 8

У Києві пройшла акція «Марш жінок», присвячена Міжнародному жіночому дню 8-ме березня. Марш відбувся вже третій рік поспіль.

Кілька тисяч учасників пройшли колоною від Михайлівської площі до Поштової, повідомляє ВВС News Україна.

Серед вимог демонстрантів – ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству над жінками.

Вони вигукували “Бунтуй, кохай, права не віддавай”.

“Україна, слід віддати належне, багато зробила у сфері криміналізації домашнього насильства, однак ухвалення законодавчих актів до кінця не вирішило основної проблеми — системного застосування насильства щодо жінок та дітей і в багатьох випадках бездіяльності поліції”, – ідеться у заяві організаторів акції.

“Справжні чоловіки – феміністи”, – написано на плакаті одного з учасників “Маршу жінок”

Паралельно проходила й акція на підтримку традиційних цінностей. Кожен захід озвучувався з окремих гучномовців, і тому часом звуки накладалися один на одного.

Два заходи відділяв кордон поліції.

“Разом з міжнародними партнерами України ЄС підтримує український #МаршЖінок. #Рівність є правом людини, а викорінення насильства над жінками має бути метою, яка об’єднує всіх нас”, – ідеться на офіційній сторінці ЄС в Україні у фейсбуці.




коментарів: 8
  1. Баба терпіли,мама терпіли…? Що терпіли? Чого терпіли? Не хочеш терпіти—не виходь заміж за дурня або не виходь заміж взагалі. Купи собі “силіконову цяцьку” з моторчиком,хватить на все життя– і не треба ні з ким мучитись, когось терпіти і тирчати цілими днями на кухні.

    • А ще більше цікаво, коли вони почнуть на цих своїх маршах вимагати призов на строкову службу для жінок від 18 до 27 років.

      • И в забой будут рваться наравне с мужиками или даже перед ними, навёрстывая упущенное?

        • І це теж. Прохідникиня, кріпильникиня або гірникиня очисного забою – звучить гордо, еге ж?

  2. В Ізраїлі жінки проходять обов’язкову строкову військову службу нарівні з чоловіками. Наші ж Українки втікати будуть нарівні з депутатськими синками як тут таке запровадять)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота