<

У Ковелі лікарня повернула пацієнту 37 тисяч «благодійних внесків» за лікування інсульту

17:16 | 11.06.2023 / Новини / /
Перегляди
478
/ Коментарі відсутні

Центральна районна лікарня у Ковелі відшкодувала пацієнту понад 37 тисяч гривень за лікування інсульту – ці кошти медзаклад узяв неправомірно.

Адже лікування інсульту покривається Програмою медичних гарантій, – повідомляють на сайті Національної служби здоров’я України.

Лариса Шацька подзвонила на гарячу лінію НСЗУ та розповіла суть проблеми. Її чоловіка Ігоря з інсультом забрала «швидка» та доправила до Центральної районної лікарні у місті Ковель Волинської області. Там хворому ввели дві ін’єкції, і таким чином стан чоловіка стабілізували.

За ці процедури Ларису Шацьку попросили сплатити до каси «благодійний внесок» – 34 тисячі гривень. Перебуваючи у шоковому стані через хворобу чоловіка, жінка не заперечувала та заплатила гроші. При цьому додатково платила, з її слів, за все, що говорив лікар.

Згодом Лариса дізналася, що лікування інсульту безоплатне. Кошти за медичну допомогу, обстеження, ліки, а також витратні матеріали лікарня отримує від НСЗУ. Тому вимагання чи одержання грошей від пацієнта є неправомірним.

Отримавши скаргу, Національна служба здоров’я України звернулася до медзакладу по роз’яснення. Представники лікарні своєю чергою попросили в пані Лариси докази того, що кошти були сплачені. В результаті медзаклад повернув пацієнту понад 37 тисяч гривень, неправомірно взяті за лікування інсульту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця