<

У Кореї вперше пройде український кінофестиваль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 10.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
62
/ 1 коментар

Покази стрічок українського виробництва пройдуть в Сеулі з 15-го по 20-те листопада  в рамках благодійного кіномарафону  «CinemAid Ukraine Charity Film Marathon».

Урочисте відкриття заходу відбудеться 15-го листопада у приміщенні Корейського кіноархіву. Про це повідомляє пресслужба Державного агенства з питань кіно.

До програми включено кінострічки, створені за підтримки Держкіно:

  • “Толока” Михайла Іллєнка, версія історії України за мотивами відомої ліричної поеми.
  • “Щедрик” Олесі Моргунець-Ісаєнко, емоційна історія втрати, дружби та сімейного кохання.
  • “DZIDZIO Контрабас” Олега Борщевського, легка комедія про трьох чоловіків, які намагаються заробити контрабандою і постійно потрапляють у халепу.
  • “11 дітей з Моршина” Аркадія Непиталюка, пригода дітей, які об’єдналися у боротьбі зі злочинцями. 

Співорганізатором першого українського кінофестивалю в Кореї стала компанія TRA Media. Президент компанії Дже-ман Чой розповів, що вона вперше надала корейським глядачам українські стрічки через канал TVA Plus.

“Сподіваюсь, що корейська аудиторія дізнається про українську історію та культуру, переглядаючи українські фільми, оскільки іноземці дізналися та полюбили Корею, переглядаючи корейські фільми та драми. Також я бажаю, щоб цей захід сприяв активізації культурного обміну і зміцненню відносин між нашими двома країнами”,- зазначив Чой.

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – це серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України.

“Для нас важливо представляти кіноіндустрію України у міжнародному просторі. На жаль, значна частина українських кінодіячів не можуть нині особисто представляти свої фільми на таких заходах, бо пішли на фронт захищати Україну чи займаються волонтерством. Але ми дуже розвинена і миролюбива нація, тому віримо, що після нашої перемоги вітчизняні кінематографісти знову повернуться до улюбленої справи”,- наголосила голова Держкіно Марина Кудерчук.




один коментар
  1. Невдалий вибір для Кореї. “Толока” – депресивний несмак, який і пересічний українець не зрозуміє. “Дзідзьо” – там про корупцію, і як з церкви гроші крадуть. “Моршин” – треш-казочка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота