<

У Керченській протоці морський дрон протаранив російський танкер

10:49 | 5.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
445
/ Коментарі відсутні

Внаслідок атаки морських безпілотників ввечері 4-го серпня у Керченській протоці пошкоджено російський танкер-хімовоз “SIG”, на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

Про це, посилаючись на російські ЗМІ, пише УП.

The Moscow Times пише, що внаслідок атаки морськими безпілотниками в Керченській протоці пошкоджений російський танкер-хімовоз SIG, який прийшов із Туреччини.

Видання також опублікувало аудіозапис телеграм-каналу “Осторожно, новости”, на якому, як стверджується, зафіксовано переговори моряків російського танкера, який був пошкоджений українським безпілотником.

На записі екіпаж говорить, що судно перебуває на плаву, але самостійно переміщатися не може.

Зазначається, що російський танкер-хімовоз “SIG” доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що США у 2019 році внесли його до санкційних списків.

Згодом російське видання “ТАСС” з посиланням на Морський рятувальний підцентр Тамані РФ повідомило, що група рятувальників відправилася з міста Новоросійськ у район Керченської протоки де, як повідомила низка телеграм-каналів, сталася атака безпілотника на танкер.

Видання додало, що у Морському рятувально-координаційному центрі Новоросійська підтвердили інформацію про групу рятувальників, що відправилася в район протоки.

Пізніше “ТАСС” з посиланням на Морський рятувальний центр також повідомило, що російський танкер зазнав пошкоджень під час атаки з боку ЗСУ, екіпаж перебуває в безпеці.

“Два буксири прибули до місця НП із танкером у Керченській протоці, вирішується питання про буксирування судна”, – додало видання.

Російський тeлеграм-канал “Baza” опублікував фотографії зсередини пошкодженого танкера.

За попередніми даними каналу, судно перебувало приблизно за 30 миль від берега, удар безпілотника припав на моторний відсік і насосне відділення.

“На танкері перебували 11 осіб. У більшості з них садна від розбитого скла”, – повідомив канал.

Згодом очільник Служби безпеки України Василь Малюк сказав, що нещодавні атаки надводними дронами на кораблі росії відбуваються у водах України та є законними.

«Будь-яка “бавовна”, що відбувається з кораблями рф чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком відносно ворога», — зазначив голова СБУ, зауваживши, що такі спеціальні операції проводяться в територіальних водах України та є повністю законними.

Малюк каже, що якщо росіяни хочуть, аби «бавовна» припинилася, вони мають скористатися для цього єдиною можливістю — покинути територіальні води України та всю українську землю.

«І чим швидше вони це зроблять, тим буде краще для них. Бо ми стовідсотково переможемо ворога в цій війні», — зазначив голова СБУ.

Нагадаємо, що напередодні морський дрон пробив російський кораль «Оленегорский горняк» у Новоросійську.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця