<

У Камінь-Каширському районі ще одна церква перейшла до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:59 | 17.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
35
/ коментарі 4

На Волині у селі Брониця Камінь-Каширського району громада храму проголосувала за перехід із УПЦ МП до Православної церкви України.

На збори громади, які відбулись 17 січня, приїхав також єпископ Луцький і Волинський УПЦ МП Нафанаїл 
з Камінь-Каширським благочинним Стефаном і священиками сусідніх сіл.

По це повідомляє Район.Камінь-Каширський.

Спершу люди зібралися у церкві, щоб провести збори, але єпископ Нафанаїл розпочав правити молебень. Тоді прихильники ПЦУ вийшли з храму, а в приміщенні залишилося близько 50 осіб.

У зборах на церковному подвір’ї взяло участь 150 осіб, які одноголосно висловилися за перехід в Православну церкву України.

Нагадаємо, раніше у селі зібрали підписи за перехід до ПЦУ. 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

Сільський голова Петро Кошелюк, який був присутній на місці події, закликав сторони до толерантності.

Після завершення молебня духовество Московського патріархату вийшло на подвір’я.

Людей запросили зайти у храм, але вони відмовилися. Тоді священики спробували селян переконати, що не варто поспішати з таким рішенням, на що учасники зборів не погодилися і продовжували колядувати.

Прихильники Московського патріархату на момент публікації залишилися у церкві, а більшість, яка примкнула до ПЦУ, розійшлася.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ поширили новини про те, що нібито священики УПЦ МП заблокували сільську раду села Брониця. Втім, пізніше у поліції повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності. 




коментарів: 4
  1. Найцікавіше те, що та частина громади, яка голосує за перехід до СЦУ, автоматично тим самим визнає НЕ обов”язковість Стату УПЦ. А отже, таке голосування юридично являється нікчемним, і ніяких правових наслідків не несе.

  2. Люди починають прозрівати , ФСБешна агентура в паніці ,а підгавкувачі в печалі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота