<

У Кабміні назвали дату нового засідання суду щодо Києво-Печерської лаври

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 23.04.2023 / Новини / /
Перегляди
306
/ коментарі 2

Вже наступного тижня Господарський суд у столиці повторно розгляне позов національного заповідника Києво-Печерська лавра щодо усунення перешкод від УПЦ (МП) щодо передачі державі майна.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, повідомляє Апостроф.

За його словами, у суді розглянуть те, щоб перешкоджання доступу державної комісії до об’єктів заповідника представниками УПЦ МП та вірянами московського патріархату було припинено.

“Якщо рішення суду буде позитивним, на що ми сподіваємося, то в роботу йдуть судові виконавці”, – розповів міністр.

Він також висловив сподівання на добру волю та розуміння представників УПЦ МП, які на даний час протизаконно знаходяться на території Нижньої Лаври.

“Вони прийдуть до тями, і ми почнемо нормальну співпрацю, і держава зможе розібратися з тим майном, яке знаходиться там”, – сказав міністр, повідомивши, що комісії Мінкульта вдалося оглянути декілька приміщень, у які був можливим доступ.

Він зазначив, що головним є те, що робота триває та продовжиться наступного тижня.

“Очевидно, що після того, як правоохоронці почали діяти проти митрополита Павла і порушників громадського спокою, ситуація змінюється, і ми сподіваємося на те, що надалі вона буде відбуватися у більш цивілізований спосіб”, – очікує Олександр Ткаченко.




коментарів: 2
  1. Зрозуміти нашу владу в тай скрутний воєнний час дуже трудно ,в нас є комендантська голдина ,воєннй стан теж є ,а кацапські сектанти його ігнорують ,то де правохоронні органи ,чому не виконують свої обов’язки і граються з цими фанатичними сектантами .Може хватить цієї “демократії” коли гинуть наші воїни і кацап захвачує наші території .

  2. Кацапська сутність ще не вивітрилась з голів нашого народу , схід то там мозги геть спалені ,особливо в Донбасі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя