<

У Харкові 14-річна дівчина поширювала російську символіку та співала гімн росії

20:23 | 22.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
530
/ коментарі 3

Дівчина-підліток з Харкова розклеювала проросійські листівки, агітувала за створення так званої «Харківської народної республіки», а також записала ролик із Z-символікою та гімном країни-агресора в центрі міста.

Її особу вже встановили, повідомляють у Національній поліції Харківщини, передає УП.Життя.

21-го червня небайдужі містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету «Все для перемоги» розклеювала листівки з «символами» так званої «ХНР».

За даними начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, її разом з матір’ю вже допитали та провели обшук помешкання.

«Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок», – зазначив він.

Матір стверджує, що не здогадувалась про антиукраїнські настрої дитини попри яскраво виражену позицію доньки «за мир». І ролик із символікою нібито побачила лише після повідомлення класного керівника.

У підлітка виявили цілу колекцію проросійської символіки.

«Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської росії, і радянська символіка. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд могли залишитися непоміченими з боку матері», – додає начальник слідчого управління поліції Харківщини.

Оскільки дівчина не досягла віку кримінальної відповідальності, за проступок відповідатиме мати. Її притягнуть до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.




коментарів: 3
  1. У нас по новіку люди йшли та співали на ворожій мові пісню свєткі лабади , і що?

  2. Поставте її в одну камеру до паші мерседеса, нехай співає у його мікрофон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота