<

У ГУР розповіли про спецоперацію, під час якої вдалося завербувати військового рф

05:11 | 1.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
145
/ Коментарі відсутні

Головне управління розвідки Міністерства оборони України успішно провело спецоперацію «Бариня», в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового.

Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов на пресконференції за участю російського військового Данила Алфьорова, – передає Укрінформу.

«Внаслідок спецоперації «Бариня» на український бік перейшов лейтенант, кадровий військовий рф Алфьоров Данило Володимирович, який з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки.

Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф в полон декількома партіями. Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію», – сказав Юсов.

Транспортуванням Алфьорова на підконтрольну Україні територію займалися Сили спеціальних операцій ЗСУ.

Російський військовий розповів, що звʼязався з українською стороною за допомогою проєкту «Хочу жить».

Він також додав:

«Українська сторона запропонувала мені знайти військовослужбовців рф, які хочуть здатися в полон за програмою «Хочу жить». За період співпраці мені вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як мене почали підозрювати, я сказав куратору з «Хочу жить», що виходжу. Потрапивши на територію України, зустрівши українські ССО, я пройшов всі процедури, передбачені для військових рф, які здалися в полон».

За час співпраці з ГУР Алфьоров переконав 11 військовослужбовців рф здатися в полон.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота