<

У Грузії стався зсув ґрунту на курорті: 6 загиблих, десятки зниклих

15:44 | 4.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
261
/ Коментарі відсутні

Зсув ґрунту стався в районі курортного селища Шові у високогірному регіоні Рача у Грузії, у результаті чого загинули щонайменше 6 людей.

Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило, що станом на ранок 4-го серпня внаслідок стихії загинуло 6 осіб – тіла двох загиблих виявили напередодні, ще про чотири жертви стало відомо вранці. Про це повідомляє Європейська правда.

Рятувальники евакуювали із зони зсуву 210 осіб.

Грузинський «Перший канал» зазначає, що у зоні стихійного лиха вже другу добу безперервно триває пошуково-рятувальна операція, до якої залучено близько 400 пожежників-рятувальників і співробітників різних підрозділів МВС.

З 06:00 4-го серпня до рятувальних заходів було залучено два вертольоти прикордонної служби.

За словами міністра регіонального розвитку та інфраструктури Іраклія Карселадзе, до цього часу в зоні стихії не вдається зв’язатися з 35 людьми.

За даними порталу «Новини Грузія», зсув зійшов 3 серпня близько 15:15 год. У регіоні пошкоджено лінії електропередач, зруйновано дороги та мости, зв’язок працює з перебоями.

Кілька людей минулої ночі були виявлені рятувальниками в лісі – вони самі змогли сховатися в безпечному місці. Також встановлено місце перебування групи геодезистів, яких не могли знайти після зсуву.

Рятувальникам усе ще не вдається пробитися до зони котеджів, яка опинилася в епіцентрі зсуву ґрунту.

«Там, де були котеджі, вже фактично нічого немає… Рятувальники не можуть пройти, вони провалюються», – сказали в штабі.

За словами рятувальників, якби зсув зійшов уночі або рано вранці – кількість жертв була б набагато більшою. Удень значна частина людей залишили котеджі і вирушили на прогулянку в найближчий ліс, що їх врятувало.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця