<

У громаді на Ратнівщині депутати проголосували за «легалізацію» землі УПЦ мп

18:08 | 26.07.2023 / Новини / /
Перегляди
1355
/ коментарі 3

У Заболоттівській громаді на Ратнівщині погодили дозволи на розробку технічної документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок релігійним громадам Хресто-Воздвиженської церкви УПЦ МП в Заболотті та церкви Преподобної Параскеви Сербської в селі Залісся.

Відповідні рішення 25-го липня під час сесії ради підтримали депутати громади, – пише Insider Media.

На цих ділянках наразі розташовані згадані церкви, а таким чином відбувається процес фактичної передачі землі у власність громади цих церков.

Як розповів Insider Media депутат Валерій Штик, під час сесії лише він підняв питання недопустимості цих дій, адже сьогодні УПЦ МП є структурою, що має зв’язки з російською православної церкви, служителі якої благословляють росіян на вбивство українців та здійснення злочинів на території нашої держави.

“Під час сесії я звернув увагу, що навіть у документах записано, що засновником УПЦ МП є РПЦ. У мене немає як таких претензій до священиків, але є до самої структури УПЦ МП”, – сказав він. Проте більшість депутатів не дослухалася до чоловіка і проголосували “за”. А іншого обговорення фактично і не було. Промовчав і голова громади Валерій Свіржевський.

Insider Media телефонував до голови громади та секретаря ради, аби отримати їхні коментарі з цього питання, однак слухавки вони не підняли.




коментарів: 3
  1. Поки не буде закону про заборону цієї рашиської секти ми її не позбудемось…Скільки років комуняцька партія існувала і люди голосували за цих катів….прийняли закон на державному рівні і все скінчилось.

  2. Верховна рада,- це притулок зрадників і колаборантів, які свідомо не виносять на розгляд у сесійну залу проект закону про заборону УПЦ в такому виді в якому вона існує сьогодні і згідно з яким має відбутися перереєстрація і де має бути чітко вказана її приналежність до московського патріархату.
    Це дуже важливе питання для держави, але нажаль представники народу у законодавчому органі держави свідомо вже на протязі багатьох років не вирішують це питання. Інакше як ЗРАДА такі дії чи бездіяльність назвати, тим більше під час війни, неможна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя