<

У Франції загинув генерал, який відповідав за відбудову собору Нотр-Дам

01:08 | 21.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
210
/ Коментарі відсутні

Французький генерал у відставці Жан-Луї Жоржелен, якому президент Емманюель Макрон доручив очолити роботи з відбудови знищеного пожежею собору Нотр-Дам, загинув під час походу в гори. Імовірною причиною називається нещасний випадок.

Прокуратура південного французького міста Фуа, що розслідує цей випадок, повідомила, що 74-річний генерал Жан-Луї Жоржелен загинув у п’ятницю, 18-го серпня, на гірському хребті Піренеї, на кордоні Франції та Іспанії. Як передає Укрінформ, про це повідомляє SCMP.

«Колишній командувач французькою армією, відповідальний за відновлення паризького собору Нотр-Дам після руйнівної пожежі 2019 року, помер під час гірського походу», – повідомила французька прокуратура.

Команда гірських рятувальників, яка була направлена на вершину Мон-Вальє, виявила тіло чоловіка, якого офіційно ідентифікували як генерала Жоржелена, повідомили у прокуратурі додавши, що ймовірною причиною загибелі був нещасний випадок.

Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив загибель Жоржелена, написавши в мережі X, що Нотр-Дам втратив «наглядача свого відродження, а Франція – «одного з її великих слуг».

Зауважимо, пожежа у славетному соборі Паризької богоматері спалахнула у квітні 2019 року. Тоді повністю вигорів шпиль та завалилась частина покрівлі. Серед найімовірніших причин займання слідство називає закорочення електропроводки. Одразу після пожежі почали точитися дискусії щодо реставрації собору. Лунали пропозиції повністю оновити дизайн шпилю. Врешті, вирішили зупинитися на відновленні оригінального вигляду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя