<

У Чехії збільшать виплати українським біженцям

07:17 | 3.12.2023 / Новини / , , /
Перегляди
126
/ 1 коментар

У наступному році українським біженцям, що отримують фінансову допомогу в Чехії, можуть збільшити компенсацію на оплату житла.

Про це заявив міністр праці та соціальних справ Чехії Маріан Юречка, пише УНІАН з посиланням на видання Pro Ukrainu.

За словами міністра, уряд може переглянути встановлені ліміти на компенсацію оренди житла для біженців, що їх враховують під час розрахунку грошової допомоги. Поки що постанова на стадії обговорення та узгодження, суму збільшення допомоги ще не затверджено.

Видання зазначає, що грошову допомогу для біженців у Чехії було суттєво скорочено в липні. Зокрема виплати на житло стали видавати лише біженцям з доходом, нижчим за прожитковий мінімум. За даними організацій, які допомагають біженцям, через це багато людей почали залазити у борги. Саме тому уряд Чехії тепер хоче скоригувати розмір виплат.

Міністр Юречка наголосив, що скорочення допомоги в липні мало на меті стимулювати біженців до пошуку роботи. Але для багатьох це створило фінансові проблеми, які неможливо залагодити.

«Протягом осені ми скоригували умови екстреної допомоги, щоб мати можливість надавати адресну допомогу українським біженцям», – сказав міністр.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок