<

У Британії вперше випробували лазерну зброю для збиття повітряних цілей

10:39 | 21.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
167
/ коментарі 2

У Великій Британії система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire здійснила перший потужний постріл по повітряних цілях під час випробувань на полігоні на Гебридських островах.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Суспільне.

Зазначається, що дальність дії DragonFire засекречена, але це зброя прямої видимості і може уражати будь-яку видиму ціль.

DragonFire використовує британську технологію, яка дає змогу доставити лазер високої потужності на великі відстані. Необхідна точність еквівалентна влученню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів з відстані кілометра.

“Зброя зі спрямованою лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль наскрізь, що призводить до руйнування конструкції або до більш вражаючих результатів, якщо боєголовка влучає в ціль”, — йдеться у повідомленні.

Використання лазеру протягом 10 секунд за вартістю еквівалентне використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які нині виконують ракети, зазначається на сайті уряду. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл.

Випробування продемонстрували здатність уражати повітряні цілі на відповідних дальностях і є важливим кроком на шляху до прийняття цієї технології на озброєння. Як армія, так і Королівський флот розглядають можливість використання цієї технології як частини своїх майбутніх сил і засобів протиповітряної оборони, заначається на урядовому сайті.

“Цей тип передового озброєння має потенціал революціонізувати поле бою, зменшуючи залежність від дорогих боєприпасів, а також знижуючи ризик супутніх втрат”, — прокоментував міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Система DragonFire є результатом спільних інвестицій у 100 мільйонів фунтів стерлінгів Міністерства оборони та промисловості.

Над DragonFire працює Лабораторія оборонної науки і технологій (Dstl) від імені Міністерства оборони Великої Британії, яка співпрацює зі своїми промисловими партнерами — компаніями MBDA, Leonardo і QinetiQ.

Міністерство оборони нещодавно оголосило про свій намір профінансувати багатомільйонну програму з перенесення технології з дослідницького середовища на поле бою.




коментарів: 2
  1. “Я не знаю, якою зброєю буде вестися Третя світова війна, але Четверта світова війна буде вестися палицями та камінням.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця