<

Церкви, готелі та гірськолижні курорти: кому можуть дозволити працювати під час нового локдауну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:36 | 6.12.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Якщо в Україні у січні запровадять новий локдаун, то, на відміну від попереднього, можуть дозволити працювати транспорту, готелям, гірськолижним курортам та церквам.

Про це під час зустрічі з журналістами 5-го грудня повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, – передає Радіо Свобода.

За його словами, храмам дозволять працювати з епідеміологічними обмеженнями. Продуктові магазини не зачинятимуть.

Водночас уряд, за словами Ляшка, планує повністю заборонити роботу закладів харчування, буде дозволена лише доставка. Також планують закрити школи, садочки, спортзали та розважальні центри.

Головний санлікар наголосив, що такий варіант обмежень є наразі орієнтовним, а остаточно з карантинними заходами уряд визначиться наступного тижня.

Ляшко прогнозує, що тритижневий карантин у січні може суттєво знизити щоденний приріст хворих.

Коли локдаун?

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що у грудні 2020 року його в Україні точно не буде, але у січні 2021 року уникнути жорсткого карантину, ймовірно, не вдасться.

«Ми даємо, і я вважаю це дуже важливо, змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень, один з найприбутковіших місяців року. І ми не будемо псувати людям свята, на які всі дуже чекають. Бо рік був непростий», — сказав Зеленський.

Водночас щодо жорсткого карантину у січніЗеленський зазначив, що «зовсім його уникнути буде дуже складно», а ймовірність запровадження «існує, і немала».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль перед цим заявив, що про конкретні обмеження у січні повідомлять на засіданні уряду в середу, 9 грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер