<

Три країни НАТО підписали угоду про розмінування Чорного моря

03:48 | 12.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
53
/ Коментарі відсутні

Три країни НАТО – Румунія, Болгарія іТуреччина – підписали меморандум про створення та діяльність оперативної групи протимінних заходів у Чорному морі.

Про це повідомив телеканал TRT Haber.

Згідно з підписаним меморандумом, двічі на рік збиратиметься комітет у складі командувачів військово-морських сил трьох країн в рамках організаційної структури. Цей комітет одностайно ухвалюватиме рішення щодо діяльності цільової групи та, коли виникнуть відповідні умови, визначення та прийняття країн, які братимуть участь після закінчення війни.

Зазначається, що ця ініціатива відкрита «лише для кораблів трьох прибережних країн-союзників». Участь інших чорноморських країн буде можливою, але за умови одностайної згоди трьох країн-підписанток.

Участь країн, які не мають виходу в Чорне море, буде можлива лише за умови припинення воєнного стану. Вони можуть забезпечувати навчання, логістику та підтримку обладнання під час процесу, але вони не можуть заводити кораблі.

«Монтре є запорукою стабільності в Чорному морі. Не може бути ситуації, протилежної до положень конвенції Монтре», – повідомив телеканал із посиланням на джерела, наближені до процесу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота