<

Троє волинян видурювали гроші у родичів безвісти зниклих військових ЗСУ

11:33 | 30.06.2023 / Новини / , , /
Перегляди
345
/ Коментарі відсутні

Зловмисники телефонували до родичів зниклих військовослужбовців ЗСУ, представлялись військовослужбовцями російської федерації, членами ПВК «Вагнер» або інших формувань країни-агресора, та пропонували за грошову винагороду «повернути» українських військовослужбовців з полону, не маючи до цього жодного відношення.

Від дій шахраїв постраждали жителі різних регіонів України. Сума загальних матеріальних збитків становить понад 135 тис. грн, повідомляє пресслужба поліції Волині.

Троє підозрюваних утворили стійке об’єднання – організовану групу, метою діяльності якої було вчинення шахрайських дій, відповідно до розробленого плану, з розподілом ролей кожного із членів угруповання, які були відомі всім його учасникам.

Організатор та співорганізатор групи перебувають у місцях позбавлення волі. Третій учасник, 28-річний житель Локач, нині він під цілодобовим домашнім арештом.

За місцем проживання фігурантів, їх родичів та у місцях позбавлення волі провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили низку речових доказів.

Крім того, у жителя Локач правоохоронці вилучили набої та запал до гранати.

29-го червня організатору та співорганізатору групи слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Третьому учаснику групи, окрім цих двох статей, слідчі повідомили про підозру ще у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Зловмисникам загрожує, зокрема, до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота