<

Третина британської молоді відмовилась би служити в разі світової війни

02:15 | 29.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
91
/ коментарі 2

У Великій Британії 38% людей молодше 40 років стверджують, що вони відмовилися б служити у збройних силах у разі нової світової війни, а 30% відповіли, що не служили б, навіть якби на їхню країну напали.

Про це свідчать результати опитування міжнародної компанії YouGov, пише Громадське.

Як пояснили автори опитування, громадяни від 18 до 40 років – це та вікова категорія, яку британський уряд найперше призивав на військову службу під час Першої та Другої світових воєн.

Водночас кожен чотирнадцятий (7%) опитаний стверджує, що пішов би добровольцем, якби почалася світова війна, і 11% – якби материкова частина Великої Британії опинилася б під загрозою.

Інші кажуть, що не будуть чинити опір призову, хоча самі не збираються служити. Таких буде 21% у разі гіпотетичної світової війни та 23% у випадку нападу на саму Велику Британію.

В обох сценаріях близько третини або невпевнені, або вважають, що збройні сили не захочуть їх призвати через вік або інвалідність.

Жінки призовного віку частіше відмовляються від ідеї служити, ніж чоловіки. 43% відмовилися у випадку світової війни (порівняно з 32% чоловіків), а 35% – у разі, якщо будуть під загрозою Британські острови (порівняно з 25% чоловіків).

У разі світової війни 39-47% чоловіків у віці 18-40 років кажуть, що пішли б добровольцями або прийняли б призов за обома сценаріями, порівняно з 19-24% жінок того самого віку.

Цікаво, що переважна більшість населення (72%) стверджує, що жінки повинні проходити строкову службу. З них 42% вважають, що жінки повинні служити на тих самих посадах, що й чоловіки, проти 30%, які вважають, що повинні бути певні обмеження щодо ролей, які вони можуть виконувати. Наприклад, не служити в піхоті.

13% жінок стверджують, що їх не слід призвати на строкову службу – це не дуже відрізняється від позиції чоловіків у цьому питанні (9%). Однак жінки частіше кажуть, що їх слід обмежити у виконанні певної роботи в армії – 34% порівняно з 26% чоловіків.

Жінки призовного віку (18-40 років) частіше відповідали, що їх не слід призвати в армію, хоча втричі більше (60%) вважали, що жінки повинні служити у збройних силах на певній посаді.

Загалом було 3044 британців від 18 років і старше – майже однакова кількість жінок і чоловіків.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя