<

Терористи втекли з найбільш суворої в’язниці Ізраїлю через тунель, виритий іржавою ложкою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 7.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
542
/ коментарі 3

В ніч на 6-те вересня в Ізраїлі з однієї з найбільш суворих в’язниць країни «Гільбоа» втекли шестеро довічно ув’язнених палестинців.

Ізраїльська “Гільбоа” вважається однією з в’язниць країни з посиленою охороною, повідомляє BBC Україна.

Як зазначають, за територією в’язниці цілодобово ведеться спостереження через 72 камери.

Ув’язнені втекли через тунель, який протягом декількох місяців копали іржавою ложкою. Вузький тунель виходив в поле, недалеко від стін в’язниці.

Втеча сталася близько третьої години ночі. Невдовзі після того, як ув’язнені вилізли з тунелю, їх помітив фермер, якому належало поле, і повідомив в поліцію про підозрілих людей. Десь о четвертій ранку в тюрмі провели перекличку і виявили, що немає шістьох ув’язнених.

В Управлінні в’язниць заявили, що зовні їх чекала машина, а координували втечу за допомогою незаконно пронесеного до в’язниці мобільного телефону.

Усі деталі втечі ще невідомі. Не зрозуміло, як втікачам вдалося зробити отвір в бетонній підлозі камери.

Усі шестеро втікачів були засуджені до довічного ув’язнення, їх вважають вкрай небезпечними. Водночас найнебезпечнішим серед них вважають колишнього командира організації “Бригади мучеників аль-Акса” в районі міста Дженін на Західному березі Захарію Збейді.

Збейді називали “символом другої інтифади” – збройного повстання палестинців на Західному березі, що тривало з 2000-го по 2005-ий рік. За даними ізраїльських спецслужб, на ньому відповідальність за загибель десятків ізраїльтян.

Масштабна операція з затримання втікачів почалася вранці 6-го вересня. Сили безпеки заблокували дороги в околицях Дженіна, а також дороги від в’язниці до Західного берега. Влада також побоюється, що втікачі можуть перетнути кордон з Йорданією.




коментарів: 3
  1. Шо робив фермер в 3 години ночі на полі?
    Чи і там стільки нашого народу, шо охороняти поле мусить?

  2. Фермер співучасник це ж очевидно, попався просто на гарячому то що мав ще казати?
    До речі відмінна реклама ізраїльських ложок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок