<

Сирський заявив про просування українських сил: де ЗСУ здобули успіхи

15:25 | 4.06.2023 / Новини / /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

Українські військові просунулися на деяких ділянках фронту на Сході. Силам оборони України вдалося просунутися вперед, попри те, що ворог теж наступає.

Про це пише 24 канал з посиланням на Military Media Center.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські військові не лише обороняються, але й контратакують. За його словами, ситуація на Східному напрямку ускладнюється, але на окремих ділянках фронту є просування Сил оборони України.

Генерал-полковник Сирський відзначив роботу підрозділу 92 окремої механізованої бригади. За його словами, підрозділ не лише відбив атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакував і на його “плечах” просунувся вперед на 400 метрів.

Також Сирський заявив про успішні дії військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади. Бійці крок за кроком грамотними тактичними діями звільнили значну ділянку території в районі Іванівського лісу.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ наголосив, що результатом успіху наших військ є ретельне планування і кропітка підготовка військовослужбовців для їх практичного виконання.

Відтак, нашим захисникам вдається успішно виконувати бойові завдання, попри кількісну перевагу противника.

Окупанти освіжили сили та пішли в наступ

Сирський особисто побував на передовій, щоб оцінити ситуацію. Ворог посилив свої угруповання штурмовими загонами “Шторм Z”, які складаються з в’язнів, підготовлених для штурмових дій в спеціальних таборах.

Після цього противник перейшов до ведення наступальних дій в районах Максютівка, Новоселівське, Куземівка, Макіївка, Белогорівка, Спірне.

Ворог намагається прорвати оборону наших військ і розвинути наступ. Бої в цих районах тривають майже цілодобово.

“Робота безпосередньо в районах бойових дій має на меті оперативне вирішення проблемних питань на місці. Це дає можливість володіти реальною обстановкою на місцях, а не за рапортами чи доповідями. Під час живого спілкування з командирами підрозділів ми розробили та реалізуємо нові підходи і бачення найскорішого досягнення успіху на окремих ділянках фронту”, – сказав Сирський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота