<

Судили ковельського служителя феміди, якого викрили на хабарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 11.06.2021 / Новини / /
Перегляди
1542
/ 1 коментар

10-го червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила обвинувальний вирок та визнала винуватим суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області (у відставці) в одержані неправомірної вигоди у розмірі 3 800 грн за здійснення впливу на іншого суддю.

Про це повідомляють на сайті Вищого антикорупційного суду.

Суд призначив обвинуваченому покарання у межах, встановлених санкцією ч. 2 ст. 369-2 КК України (в редакції, що діяла на момент вчинення злочину), у виді максимального штрафу в розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн. Його також позбавили права обіймати посаду судді строком на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя