<

Суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в $35 тисяч

12:04 | 30.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
165
/ Коментарі відсутні

Детективи НАБУ та прокурори САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів. За це вони мали скасувати арешт майна. У ЗМІ пишуть, що рішення стосувалося справи колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва.

Про це повідомляють НАБУ та САП.

За даними слідства, суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту на повітряні судна приватного товариства. За це йому та ще трійці суддів представник компанії мав надати 35 тисяч доларів.

Правоохоронці встановили, що 28-го листопада «суддя-посередник» отримав неправомірну вигоду. $10 тисяч він залишив собі, а $25 тисяч передав колегам у коробці з-під віскі. Вони ж розділили їх між собою.

29-го листопада правоохоронці викрили усіх фігурантів. Під час обшуків за місцем перебування та проживання суддів детективи вилучили кошти.

Зараз розв’язується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередньо їхні дії кваліфікували за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання хабаря службовою особою за попередньою змовою групою осіб. Це карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця