<

Суд вдвічі скоротив заставу ексголові «Нафтогазу» Коболєву

01:11 | 26.09.2023 / Новини / /
Перегляди
129
/ Коментарі відсутні

Ексголові «Нафтогазу» Андрію Коболєву суд зменшив заставу та постановив зняти з нього браслет.

Про це Коболєв повідомив у фейсбуці, пише Суспільне.

За словами Коболєва, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (перша інстанція) ухвалив рішення:

  • Браслет зняти
  • Заставу зменшити до рівня фактично внесеної.

“Чекаємо на повний текст рішення. Дякую всім, хто допомагав та підтримував Це дуже важливо”, — написав ексголова “Нафтогазу”.

Як повідомив журналіст Олег Новіков, Коболєву зменшили застави до 107 млн грн.

“Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Федоров частково задовольнив клопотання адвоката колишньому голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва. Суддя вирішив зменшити розмір застави з 229 до 107 млн грн”, — йдеться у повідомленні Новікова у Телеграм.

Він додав, що до 10 жовтня Коболєв зобов’язаний:

  • прибувати за кожною вимогою;
  • не відлучатися за межі України без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з низкою осіб;
  • здати закордонні паспорти.

Що відомо про справу Коболєва

19-го січня правоохоронці повідомили про підозру колишньому голові правління НАК “Нафтогаз України” Андрію Коболєву. За версією слідства, Коболєв отримав премію на 229 млн гривень більше дозволеної законом.

20-го січня Вищий антикорупційний суд оголосив перерву в обранні запобіжного заходу Коболєву до 23-го січня 2023 року.

У САП повідомили, що справу щодо Коболєва за клопотанням детективів НАБУ та погодженням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали розглядати в суді 19 січня. Прокурор наполягав на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 млн грн.

23-го січня Вищий антикорупційний суд залишив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Коболєва без задоволення. Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення суду про відмову в застосуванні до ексголови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва запобіжного заходу.

Апеляція Вищого антикорупційного суду призначила ексголові правління “Нафтогазу” Андрію Коболєву заставу у розмірі 229 млн грн. Після цього ексголові “Нафтогазу” Коболєву, якого засудили через премію, почали збирати гроші на заставу.

Вищий Антикорупційний суд 14-го березня розглянув клопотання щодо зміни запобіжного заходу ексголові “Нафтогазу” Андрію Коболєву. Суд наклав на Коболєва додатковий обов’язок носити електронний браслет, заставу залишив на рівні 229 млн грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок