<

Суд продовжив скандальному Павлу Лебедю домашній арешт ще на два місяці

12:02 | 1.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
191
/ Коментарі відсутні

Солом’янський районний суд Києва залишив ще на два місяці під домашнім арештом колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ (московського патріархату) Павла (Лебедя).

Про це Укрінформу повідомив адвокат екснамісника Лаври Микита Чекман.

«Суд задовольнив клопотання прокуратри про продовження домашнього арешту», – сказав Чекман.

Прокуратура просила про продовження екснаміснику цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета ще на 2 місяці. Захист назвав обвинувачення безпідставними та наполягав на звільненні митрополита Павла.

Напередодні низка медіа поширила інформацію, що митрополиту Павлу нібито не продовжили запобіжний захід і він приїхав до Лаври. Однак у Київській обласній прокуратурі це спростували – зазначили, що термін дії запобіжного заходу завершується 1 липня.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України повідомила колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебедю) про підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ст.161 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

Нагадаємо, 1-го квітня митрополиту Павлу вручили підозру, тоді ж Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Під час засідання 29 травня він заперечував зв’язки з московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько “Паша Мерседес”, яке закріпилося за ним через використання дорогих автівок.

Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив митрополита УПЦ МП Павла Лебідя під цілодобовим домашнім арештом, зазначивши, що він має носити електронний браслет до 30 травня.

Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” оголосив про розрив договору про оренду з УПЦ (МП) з 29-го березня.

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця