<

Суд обрав запобіжний захід Медведчуку: ОГП просило 300 млн грн застави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:04 | 13.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

13-го травня Печерський районний суд обрав Медведчуку запобіжний захід. Офіс генерального прокурора визначив заставу для підозрюваного у держзраді кума Путіна голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука у розмірі трохи більше 300 мільйонів гривень, проте суддя не задовольнив його.

Про це джерела з Офісу генерального прокурора повідомили УП.

“Тримання під вартою – виключний запобіжний захід. Слідчі судді мають право не визначати заставу в кримінальному провадженні щодо злочину, вчиненого із застосуванням насильства, злочину, що спричинив загибель людини, щодо створення злочинних організацій та поширення злочинного впливу, а також тих, що стосуються незаконного обігу наркотиків. Злочинів проти основ національної безпеки в цьому переліку немає”, – йдеться у повідомленні.

Тому прокуратурою подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Верхня межа розміру застави, визначена КПК, від 80 до 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб – досить низька.

“Прокуратура просить 132159 розмірів прожиткових мінімумів або 300 000 930 грн, виходячи з того, що це приблизно десята частина тих, цінностей, що могли бути розграбовані, а оцінити збитки від державної зради взагалі неможливо. Тому, зважаючи на предмет посягання, матеріальне становище підозрюваного та наявні ризики – подано клопотання із таким розміром застави”, – додають джерела з прокуратури.

До слова, 13-го травня Печерський районний суд має обирати Медведчуку запобіжний захід. Орієнтовний час засідання – 13.00. Офіс генпрокурора клопоче про арешт із альтернативою застави. Як відомо, активи Медведчука заблоковані через санкції РНБО.

Відео із засідання суду, де Медведчуку обирають запобіжний захід

Нагадаємо, 11-го травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму куму Путіна голові політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Також СБУ повідомила про обшуки в офісі ОПЗЖ та двох будинках Медведчука. За даними ЗМІ силовикам всіляко перешкоджала охорона Медведчука.

Читайте також: Медведчуку присудили цілодобовий домашній арешт




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя