<

Суд обрав нардепу Дубінському запобіжний захід

17:15 | 10.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
173
/ коментарі 2

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді особистого зобов’язання.

Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 10-го серпня, пише Громадське.

Народний депутат повинен:

  • прибувати на вимогу до прокурора та слідчого судді;
  • не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого судді чи прокурора;
  • повідомляти слідство про зміну місця проживання;
  • утриматися від спілкування зі свідками у цій справі;
  • здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон;
  • носити електронний браслет до 8-го жовтня.

Дубінський із зали суду записав відеоповідомлення, у якому «передав привіт» Офісу президента. Саме його парламентар звинувачує у відкритті цієї справи.

Напередодні, 8 серпня, народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру. Правоохоронці кваліфікували кримінальну справу щодо нього за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 362. Однак депутат стверджував, що йому перекваліфікували справу за ч. 1 ст. 366 — службове підроблення.

Що передувало?

3 серпня правоохоронці прийшли з обшуками до Дубінського. За тиждень до цього один із засновників партії «Демократична Сокира» Антон Швець заявив, що Дубінський відпочиває в Барселоні у своєї дівчини. Сам Дубінський заявив, що наприкінці червня отримав право на виїзд з України для супроводу батька до закордонної онкологічної клініки.

В СБУ зазначили, що, хоч депутат і виїхав за кордон для супроводу родича на лікування, сам батько депутата виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідували, як у період перебування за кордоном депутат зміг підписувати та направляти офіційні документи, зокрема, до державних органів. На думку слідства, це може свідчити про їх підроблення.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця