<

США рекомендують Україні підвищити тарифи на газ та світло: що кажуть у Мінсоцполітики

14:25 | 27.09.2023 / Новини / /
Перегляди
375
/ коментарі 4

У Міністерстві соціальної політики заявили про готовність впровадити рекомендацію США щодо підвищення тарифів на газ та елетроенергію.

Про це сказала міністерка соцполітики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону, передає ТСН.

Вона пояснила, що під «лібералізацією тарифів на газ та електроенергію» мається на увазі дати можливість підвищувати тарифи і водночас балансувати зростання цін субсидією. Це стосується категорії українців, які не зможуть платити за підвищеними цінами.

«Ми до цього готові. Ми вже розробили цифровий режим. Це дозволить нам в автоматичному режимі тим, хто має право на субсидію, повідомити про це проактивно. У бюджеті на 2024 рік передбачили 50 млрд грн на субсидії», – зазначила Жолнович.

Додамо, що у Кабміні раніше заявляли, що не підвищуватимуть тарифи на газ та електроенергію мінімум до кінця опалювального сезону.

Як раніше повідомляли, США надіслали на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для подальшого надання їй військової допомоги. Серед них – впровадити програму лібералізації тарифів на природний газ та електроенергію.




коментарів: 4
  1. Скільки часу дурні простолюди цю ганьбу та знущання терпітимуть тільки цікаво)

  2. Ага, ми їм вині міліарди тому вони будуть диктувати нам що ми маємо підняти і що війна буде до останнього українця як сказав американський сенатор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа