<

США перекинуть у Польщу кілька тисяч військови

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:25 | 13.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
132
/ Коментарі відсутні

У Польщі збільшать кількість американських військовослужбовців, які постійно присутні в країні. Також побудують військову базу Сполучених Штатів Америки та склади для техніки.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 12 квітня за підсумками зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Вашингтоні, пише TVN24.

«Я дуже радий, що віцепрезидентка говорила не лише про додаткову присутність кількох тисяч солдатів, а й про будівництво бази та складів для накопичення техніки», – сказав Моравецький.

Він нагадав, що у Європі перебуває понад 100 тис. військовослужбовців США, зокрема у Польщі – понад 20 тис.

«Найголовніше сьогодні – це техніка, як показала російська агресія, з якою стикаємося ми, з якою стикаються наші східні сусіди. Цього обладнання у Польщі буде дедалі більше», – додав прем’єр-міністр Польщі.

Він зазначив, що Польща збільшує витрати на оборону до 4% валового внутрішнього продукту, а також закуповує військову техніку в США.

«Ми хочемо, щоб наші системи захисту були максимально сумісні з вашими, це дуже важливо. Польща хоче побудувати найсильнішу армію в Європі, тому ми хочемо співпрацювати із найпередовішою оборонною промисловістю у світі, тобто з американською промисловістю», – додав він.

Візит прем’єр-міністра Польщі у США триватиме до 13 квітня. Головними темами візиту будуть питання безпеки Польщі, допомоги Україні, польсько-американська економічна співпраця, питання співпраці між країнами у сфері енергетики. У Вашингтоні, крім переговорів з Камалою Гарріс, Матеуш Моравецький зустрінеться з представниками американських компаній у сфері ОПК, а також проведе зустріч в Atlantic Council.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя