<

США оголосили новий пакет допомоги Україні на 1,3 млрд доларів

16:07 | 21.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
64
/ 1 коментар

США оголосили новий пакет допомоги Україні на 1,3 млрд доларів.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу на Ukraine Recovery Conference у Лондоні, пише Економічна правда.

“Сьогодні я оголошую, що за підтримки Конгресу США ми надамо понад 1,3 млрд дол додаткової допомоги Україні”, – сказав він.

Держсекретар додав, що США мають намір інвестувати понад 520 млн дол, аби допомогти Україні з ремонтом енергосистеми, більше ніж половина якої була зруйнована Росією. 

США хочуть допомогти українській енергосистемі, роблячи її стійкішою та більш інтегрованою з Європою, підтримуючи реформи українського енергетичного ринку, борючись із монополізмом і поширюючи приватні інвестиції.

“Це дасть змогу Україні одного дня стати найбільшим енергетичним експортером”, – зазначив Блінкен.

Ця підтримка доповнюватиме роботу, яку вже проробили країни G7 та координаційної групи, яку запустили минулого жовтня”. 

“Ця група охоплює 18 країн і декілька багатонаціональних інституцій. Разом ми зібрали мільярди доларів, щоб допомогти відремонтувати і відновити Україну. В енергетичний сектор ми скерували понад 5 млн енергетичних генераторів, трансформаторів, кабелів та інше енергетичне обладнання”, – розповів Блінкен.

Також США нададуть 657 млн дол на модернізацію перетину українського кордону, залізниці, портів, іншої критичної інфраструктури, яка пов’язує країну з Європою, що дасть змогу більшому обміну товарами в більш ефективний спосіб”. 

“Ми спрямуємо додаткові 100 млн дол для цифровізації української митної системи, що підвищить швидкість і відріже корупцію. Ми також виділимо 35 млн дол, щоб допомогти українському бізнесу та підприємцям через фінансування страховки, що знизить ризики інвестицій в Україні. Ця підтримка, про яку я оголошую сьогодні, буде додатковою до ще 20 млрд дол, які США вже надають українським робітникам, бізнесу, громадським послугам”, – додав Блінкен.




один коментар
  1. То ж ремонт енергосистем за рахунок підвищених тарифів для і так зубожілого народу планували поступово здійснювати ? Певно куївські можновладці вже потроху починають ділити $ та планувати на які о-ви на цей раз злітати у відпустку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя