<

США хочуть підписати з Україною угоду про гарантії безпеки

15:10 | 13.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
160
/ 1 коментар

США мають намір підписати з Україною угоду про гарантії безпеки, аналогічну тій, яку сьогодні в Києві підписали з Великобританією. Відповідні переговори вже тривають.

Як пише Європейська правда, про це повідомила на брифінгу посол США в Україні Бріджит Брінк.

Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк заявила, що США прагнуть підписати з Україною безпековий договір, коментуючи новину про підписання такого документа з Великою Британією.

Про це вона заявила журналістам у п’ятницю у Києві.

Посол Брінк наголосила, що досягнення подібної домовленості є задачею, яку поставив президент США. “Як сказав президент Байден, ми прагнемо допомогти Україні захиститися та стримати майбутню агресію”.

“Ми вже почали двосторонні консультації з вашим урядом, з офісом президента, з урядовими установами, і ми обговорюємо з ними те, якими можуть бути безпекові зобов’язання з нашого боку. Наразі було два раунди, і переговори продовжаться, адміністрація Байдена прагне цієї домовленості”, – підкреслила дипломатка.

Брінк не стала уточнювати обриси чи можливі терміни майбутньої угоди, оскільки переговори тривають. Утім, вона наголосила, що США виступають за вступ України до НАТО і безпекова угода покликана створити “міст для гарантування безпеки”, доки це членство не стало реальністю.

“G7 анонсувала підтримку безпекових гарантій, двосторонніх та багатосторонніх, що будуть таким мостом”, – нагадала вона.

Як повідомлялося, під час візиту глави уряду Британії Ріші Сунака до Києва 12 січня відбулося підписання двосторонньої безпекової угоди між Британією та Україною, яка діятиме до вступу України в НАТО.

Окрема частина угоди присвячена діям на випадок нового збройного нападу Росії.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота