<

Справжня весна ще навіть не близько: синоптикиня назвала терміни різкого потепління

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:11 | 7.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
2197
/ Коментарі відсутні

Початок березня, як це і характерно для зміни сезонів, відрізняється нестабільною погодою і хоча весна цього року в цілому буде теплою, потепління прийде пізніше – метеорологічна весна настане у другій декаді березня.

Про це розповіла синоптикиня “Укргідрометцентру” Наталія Птуха в інтерв’ю NV.

Вона нагадала, що метеорологічна весна настає, коли середньодобова температура кожної метеостанції від 3 до 5 діб перевищує 0 градусів.

“Ось це означає прихід метеорологічної весни. Поки що вона ще не почалася. І хоча найближчим часом можуть бути певні підвищення температури, але наскільки ця ситуація буде стабільною, поки що важко сказати”, – зазначила Птуха.

За її словами, у березні середньомісячна температура очікується на рівні 2-7 градусів зі знаком “плюс” по всій території України, що на 2 градуси вище за норму.

“В принципі, фахівці прогнозують, що вся весна в цілому на території України буде на 1-2 градуси вище за цю нову кліматичну норму, яка в нас обчислюється з 1991 року по 2020 рік. А якщо порівнювати зі старими кліматичними нормами, які обчислювалися з 1961 по 1990 рік, то вийде взагалі на 2-3 градуси вище. Весна досить тепла у нас”, – пояснила Птуха.

Кількість опадів буде на рівні норми – на Закарпатті 27-44 мм, у Карпатах та у Кримських горах – 49-98 мм. Тільки у східних областях їх може бути дещо менше за норму.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок