<

Спонукав керівника Служби зовнішньої розвідки до перевищення службових повноважень: Порошенку повідомили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 10.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
13
/ коментарів 5

П’ятого президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка підозрюють у спонуканні голови Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, Порошенко підозрюється у тому, що, будучи президентом України, у 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас адвокат Порошенка Ілля Новіков розповів іншу версію у трансляції «Європейської солідарності».

«Допит не відбувся. Намагалися вручити Порошенку підозру. Ще до того, як почався допит, до нас підійшов представник Офісу генпрокурора, не представився. Ми відмовилися спілкуватися з цією людиною. Зараз Петро Порошенко залишив будівлю ДБР», — зазначив адвокат.

Новіков додав, що, за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року журналісти Bihus.Info встановили, що між Порошенком та колишнім заступником керівника Служби зовнішньої розвідки Сергієм Семочком могла бути домовленість про незаконне звільнення розвідника, яке він тепер оскаржує у суді.

Зазначимо, що Сергій Семочка був заступником голови Служби зовнішньої розвідки України з 31 липня 2018 року до 12 квітня 2019 року.

10-го червня чинний народний депутат Петро Порошенко прийшов на допит до ДБР у справі про начебто незаконне ввезення 43 художніх творів. Біля будівлі бюро депутати партії «Європейська Солідарність», яку очолює Порошенко, влаштували виставку карикатур на Володимира Зеленського, генпрокурорку Ірину Венедіктову та правоохоронців.




коментарів: 5
  1. Посадіть вже цього холуя разом з картинами в одну камеру нехай років десять любується.

  2. Вже не знають, яку статтю йому придумати. А як же вкрадені у зубожілих манкуртів трильйони доларів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя