<

Словацькі перевізники також почали блокувати кордон: у напрямку України стоїть 300 вантажівок

16:43 | 21.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
94
/ Коментарі відсутні

Союз автоперевізників Словаччини (UNAS) почав блокувати рух вантажівок на кордоні з Україною услід за страйком польських перевізників.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Українські прикордонники отримали від словацьких колег інформацію, що 21-го листопада о 13:30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається на напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє Німецьке» (суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород»).

Про терміни блокування не повідомляється. У ДПСУ не виключають, що воно може бути довготривалим.

Наразі прикордонники України стежать за ситуацією та уточнюють взаємодію зі словацькими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускати через кордон.

За даними ДПСУ, зараз на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Німецьке» в напрямку України перебуває близько 300 вантажівок. Легкові машини та автобуси рухаються у штатному режимі.

Про цю ситуацію з блокуванням руху для вантажівок повідомили «всі взаємодіючі органи».

Нагадаємо, союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожував заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі свого боку, якщо Європейська комісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

16-го листопада з 13:00 до 14:00 словацькі перевізники перекрили східний кордон у районі пункту пропуску «Вишнє Німецьке».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця