<

Словаччина припинила допомогу Україні після перемоги проросійської партії на виборах

09:16 | 8.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
331
/ коментарі 3

Тимчасовий уряд Словаччини заявив, що припинив надсилати подальшу військову допомогу Україні. Це сталося після перемоги на парламентських виборах партії SMER-SD, очолюваної проросійським діячем Робертом Фіцо.

Про це повідомляє Politico.

«Бюрократичний уряд Словаччини, що йде у відставку, не надсилатиме більше військових матеріалів до України», — заявив речник уряду. Міністерство оборони країни розглядало можливість надсилання нового пакету допомоги.

Лівопопулістська партія «Курс — соціальна демократія» (SMER-SD) колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо перемогла на парламентських виборах минулого тижня, пообіцявши припинити військову підтримку України, заблокувати потенційне членство Києва в НАТО та виступити проти антиросійських санкцій.

Президентка Словаччини Зузана Чапутова попросила Фіцо спробувати сформувати коаліційний уряд. Зробити це він має до 16 жовтня.

«Рішення щодо цього питання має відображати результати нещодавніх парламентських виборів і слідувати за результатами переговорів щодо формування уряду, які відбуваються цими днями. Рішення про надання військової допомоги [Україні] саме в цей момент створить прецедент для майбутніх змін політичної влади», — сказав речник Чапутової.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нещодавно заявляв, що ще рано стверджувати, як перемога партії SMER-SD на парламентських виборах у Словаччині впливатиме на позицію цієї країни.




коментарів: 3
  1. нині стрьомно надавати допомогу комусь, адже ніхто не знає чи невдовзі не знадобиться вона собі ж самому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця